chefs of Christmas

Fem grymma kockar kommer till Nana och gästspelar, en i slutet av November och de andra fyra i början av December.
Jag tänker mig att detta ska bli en stolt tradition.
Utveckling för mig ska vara rolig men även ge Er gäster något extra spännande att kunna boka hos mig på Nana, så hjärtligt välkomna att boka en "four hands" dinner deluxe.
Med vänlig hälsning chef Jonas Bokedal


 

30 nov           Sanny Lind

Chef Sanny äger Krubb Stockholm ett välrenommerat event- & cateringföretag och har lagat mat för såväl kungligheter som rockstjärnor. Åretskock semifinalist 2018 och jobbat hos Gordon Ramsay.

Han gillar att laga mat med rustik elegans på de bästa råvarorna, alltid med glimten i ögat! Menyn som han skapat för gästspelet på Nana kommer bjuda på klassiska fransk/nordiska smaker i kombinationer med moderna uppläggningstekniker och Sannys personlighet kommer skapa en avslappnad atmosfär. Välkomna till ett gästspel utöver det vanliga och synnerligen ”smaklig spis”!

4 dec             Jonathan Luco Ljungquist

Chef Jonathan är till vardags sous-chef på nya fantastiska restaurang Etoile vid Norrtull. Han är en ambitiös och driven spiskrigare som älskar att experimentera med nya smakkombinationer gärna med en asiatisk touch. Menyn som han skapat för gästspelet på Nana är stilsäkert ultramodern med många överraskningar som kommer kittla era smaklökar och övriga sinnen. Välkomna till ett gästspel som verkligen ”rör om i grytan”!


5 dec             Felix Bergenwald

Chef Felix har bland annat varit köksmästare på anrika Proviant på Östermalm, hjälpt till att starta upp 1-stjärniga Aquavit i London och har nyligen gått vidare till Monrads Fisk och Deli i Djursholm.

Han har en tydlig identitet som kock med en genuin känsla av respekt för de franska grunderna. Menyn han skapat för gästspelet på Nana är kärlek till klassisk kokkonst kombinerat med lite japansk ”touch”, stadig matlagning på ett lekfullt sätt. Till bords med vässade gastronomiska sinnen det kommer behövas!

6 dec             Ludvig Lilliebjelke

Chef Ludde jobbar jordnära på restaurang Smakrike Krog & Logi på Gotland. Han värnar om våra svenska råvaror och brinner för nya moderna nordiska köket. Han har skapat en meny med spännande lokala råvaror i världsklass och där även Gotlandstryffeln kommer få gästspela på Nana.

En kväll att minnas då även hans far Dan kommer finnas på plats, Dan är Sommelier och stolt ägare av Stockholms vinhus, så menyn för kvällen kommer förgyllas av deras fantastiska viner och champagner, en kväll där mat och dryck harmoniskt kommer gifta sig!

7 dec            Tony Zettergren

Chef Tony är konsultköksmästare till vardags med många strängar på sin lyra. Han gör även middagsäventyr på beställning, och är klassiskt skolad i såväl fransk som svensk gastronomi.

Tony gillar att plocka sina egna råvaror i skog och mark, förädla och fermentera, sylta, safta och torka, en kock med nära relation till säsongens skiftningar helt enkelt.

Han har skapat en meny med just den fina tanken, att ni gäster skall få uppleva det svenska året med dess skiftningar, elegant och genomtänkt matlagning, lättsam stämning och smaker med tyngd!


© Copyright nana omakase